Иран незабавно ще обърне действията си по отношение на ядрената си програма,

...
Иран незабавно ще обърне действията си по отношение на ядрената си програма,
Коментари Харесай

Иран ще спре с ядрените опити, когато САЩ отменят санкциите

Иран " неотложно ще обърне " дейностите   си във връзка с   нуклеарната си стратегия, в случай че Америка отмени глобите против страната, съобщи външният министър на Иран през днешния ден, като повтори позицията на Техеран по отношение на предлагането на Вашингтон за възкръсване на договарянията, съобщи ``Ройтерс``.

Администрацията на Джо Байдън съобщи в четвъртък, че желае да възобнови съглашението от 2015 година сред Иран и международните сили, което някогашният президент Доналд Тръмп напусна през 2018 година и наложи още веднъж наказания против Иран.

Когато глобите бъдат анулирани, ``ние незабавно ще вдигнем коригиращите мерки``, съобщи външният министър Мохамад Джавад Зариф в Туитър. Те бяха наложени поради нарушавания в съглашението от страна на Съединени американски щати, Германия, Франция и Англия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен удостовери връщането към договорката, в случай че Иран извърши своята част - понижаване на центрофугите за обогатяване на уран с две трети, понижаване на запасите от първични материали с 98%, преустановяване на потреблението на плутоний и ограничение на работата на нуклеарни съоръжения, подлежащи на инспекции от Международната организация за атомна сила.

Техеран стартира да нарушава договорката през 2019 година, след напускането на Съединени американски щати и възобновяване на икономическите наказания. Иран разгласи отдръпването си от пакта през януари 2020 година и  блокира договарянията с администрацията на Байдън по отношение на това кой би трябвало да работи пръв, с цел да избави контракта.

US acknowledged Pompeo`s claims re Res. 2231 had no legal validity.

We agree.

In compliance w/ 2231:

US unconditionally & effectively lift all sanctions imposed, re-imposed or re-labeled by Trump.

We will then immediately reverse all remedial measures.

Simple:
— Javad Zarif (@JZarif)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР